Keresés

Ajse Hafsza szultána - Nebahat Çehre

LinkajánlásSzulejmánSzulejmánszulejman.lap.hu/9-99hu14978093442016-07-05 15:53:102017-06-18 20:09:04Central Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2016

Meghatározás

Ajse Hafsza szultána, krími tatár hercegnő, I. Szelim szultán ágyasa, I. Szulejmán szultán édesanyja, az első oszmán valide, alakítója Nebahat Çehre török színésznő, 1944. március 15.-én született. A Valide Mahidevran szultánát, Musztafa herceg édesanyját pártolja. Hürremmet viselkedése miatt nem szereti, állandóan összetűzésbe kerülnek. Első összetűzésükkor, ami abból adódott, hogy Alexandra követelei, hogy a szultántól kapott Hürremnek szólítsák, a Valide börtönbe veteti. Szulejmán nagyon mérges lesz amikor tudomást szerez róla. Amikor Szulejmán hadjáratra indul, megpróbálja Hürremet eltávolítani a palotából, férjhez akarja adni, de terve meghiúsul, mert Hürrem terhes az első gyermekével. Amikor Izabella hercegnő a hárembe kerül mellé áll, amin Hürrem felháborodik és megfenyegeti a Validét. Később bosszúból megölette Hürrema kedvenc lovát, majd merényletet is tervez a szultána ellen, de neki sikerült megmenekülnie. A valide újabb cselszövést eszel ki Hürrem ellen, a háremet rá uszítja, akik megtámadják és megégetik a szultána arcát. Amikor megtudja, hogy Ibrahim pasa megcsalta Hatice szultánát, Nigar kalfával, aki terhes is lett, rosszul lesz és elveszti eszméletét. Amikor jobban lesz, Hürrem szultána meglátogatja, közli vele, hogy elmondja Szulejmánnak Ibrahim pasa bűnét, ekkor a szíve nem bírja tovább és meghal.

Szponzorált hirdetések

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Ajse Hafsza szultána - Nebahat Çehre
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés