Keresés

Ibrahim Pasa - Okan Yalabik

LinkajánlásSzulejmánSzulejmánszulejman.lap.hu/9-99hu14978093442016-07-05 15:53:102017-06-18 20:09:04Central Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2016

Meghatározás

Ibrahim Pasa (Pargali Ibrahim), Hatice szultána férje - alakítója Okan Yalabik török színész, 1978. december 13.-án született. Ibrahim Pargában született Manolis halász és velencei Sófia gyermeke, 10 évesen szolgaként került a palotába, egy fiú testvére volt. 1520 szeptemberében, mint fősolymász tért vissza a palotába a szultánnal. Ekkor kapta első rangját, lakosztály felelős lett, majd nagyvezír címet kapta. Mahidevran szultána és Musztafa herceg pártolója, Hürrem szultána ellensége. Hatice szultánát feleségül vette, három gyerekük született, az első meghalt még csecsemő korában. Nigar kalfától egy lánya, Káder (Esmanu) született. Amikor ez kiderült, Hatice elmondta Szulejmán szultánnak, hogy elválik Ibrahimtól, de aztán meggondolta magát. Úgy döntött Hürrem miatt mégsem válik el, nem adja meg neki ezt az örömöt. Nigar szülésekor azt hazudják meghalt a kislányt, de Hürrem szultána kideríti, hogy él. Elülteti a bogarat Ibrahim pasa fülébe, aki kimegy a temetőbe, kiásatja a sírt, ami üres volt. Hürrem egyezséget ajánl a pasának, a kislányért cserébe, azt kéri tüntesse el Firuzét, de a pasa becsapja. Az uralkodó megtudja, hogy Ibrahim pasa a díván ülésen őt oroszlánnak nevezi, saját magát pedig az oroszlán idomítójának, eldönti, hogy kivégezteti a pasát. Magához hívatja Ibrahim pasát kéri aludjon a palotában, és éjjel kivégezteti.

Szponzorált hirdetések

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Ibrahim Pasa - Okan Yalabik
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés