Hürrem - Meryem Uzerli (2011-2013)

SzulejmánSzulejmánszulejman.lap.hu/9-99hu16987228132016-07-05 15:53:102023-10-31 04:26:53Central Médiacsoport Zrt.centralmediacsoport@centralmediacsoport.hu2016
Hirdetés

Meghatározás

Hürrem szultána - I. Szulejmán szultán felesége, Mehmet herceg, Mihrimah szultána, Szelim herceg, Bajazid herceg és Cihangir herceg édesanyja. 2011 és 2013 között Meryem Uzerli német születésű török színésznő alakította a sorozatban. Alekszandra Ruténia szülötte, 1520 szeptemberében került Szülejmán palotájába. Hamar Szulejmán szultán ágyasa lett. Amikor Hürrem elhatározza, hogy a szultán felesége lesz, Sümbül Aga közli vele, annak feltétele, hogy muszlim legyen. Hürrem közli Szulejmánnal, hogy muszlin szeretne lenni, aki örömmel fogadja. Mahidevran szultána egy összeszólalkozás alkalmával csúnyán megveri Hürremet. A szultán felszabadította, de amikor Hürrem nem hajlandó vele hálni, mivel szabad asszonyként ezt nem lehet, mérges lesz és száműzi a palotából. A Valide ekkor úgy dönt, hogy végleg eltünteti. A palotába kéreti, de útközben megtámadják kis híján megölik Hürremet. Az uralkodó keresésére indult, majd amikor megtalálta úgy döntött feleségül veszi. A valide újabb cselszövést eszel ki Hürrem ellen, a háremet rá uszítja, akik megtámadják és megégetik a szultána arcát. Öt gyermeke született: Mehmet herceg, Mihrimah szultána, Szelim herceg, Bajazid herceg és Cihangir herceg.

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza:Hürrem - Meryem Uzerli (2011-2013)
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem Elküldés